d.o.o. REKORD
INĐIJA     Petra Drapšina 3/4      Tel: 022 / 551-728     Mob: 064 / 1-209-409
 
        HOME
        PROIZVODI
             Balkonske ograde
             Dvorišne ograde
             Galanterija
             Kapije
             Klizne kapije
             Kreveti
             Nadstrešnice
             Nameštaj
             Okovi i vrata
             Peci i oprema
             Stepenišne ograde
             Vrata
             Zaštita
             Graficke mašine – ambalaža
        KONTAKT
 

 

 

 
      Peći                                                                                                                                        PATENT Nş-MP 008/02
 
GENIJALNO JEDNOSTAVNO - JEDNOSTAVNO GENIJALNO

- Garancija 5 godina -

Jednostavna rešenja su najčešće najbolja. Peć REKORD predstavlja takvo rešenje. Izgrađena je od savijenih cevi masivnog čelika koje obrazuju cilindričnu komoru za sagorevanje. Pri tom veći deo površine cevi leži u ložištu. Obezbeđena je maksimalna razmena toplote. Kod sagorevanja, vazduh se u cevima brzo zagreva i prema zakonu fizike penje na gore te izduvava iz cevi kao topao.

Hladan vazduh u Vašem prostoru ulazi u donje otvore cevi, zagreva se i sledi ciklus ponovnog zagrevanja. Kod ovakve cirkulacije, topao vazduh se brzo raspoređuje po prostoriji koju zagrevate.

Nema gomilanja toplog vazduha na jednom mestu. Dokazano je da se 25% proizvedene toplotne energije emituje kao toplota koja zrači, a 75% se emituje kao konvekciona energija.PRIJATNA TOPLOTA U SVIM PROSTORIMA

REKORD peć - može se postaviti u višenamenskim prostorima:
  • u stambenim objektima
  • bungalovima i vikendicama
  • ateljeima i galerijama
  • salama za izložbe i sastanke
  • staklenim baštama
  • stajama za stoku i sl.

Ako poželite, REKORD peć se može oblagati pločicama ili kaljevima, a može se ugrađivati u isturene kamine i sl. Pogodna je za zagrevanje prostora na gradilištima i za sušenje žita. Koristi se postojeći dimnjak, a lako se instalira slobodno stojeći dimnjak.

REKORD peć - može biti i mobilna, na klizećoj podlozi. Nije potreban dodatni ventilator. Brzina strujanja toplog vazduha je dovoljna da se druge prostorije brzo i ravnomerno zagreju. Sistemom cevi ili fleksibilnim dodatnim cevima topao vazduh se može usmeravati. REKORD peć - proizvodi 4,5 m3 toplog vazduha u minuti.

DRVETOM SE NAJBOLJE GREJE

REKORD peć - Vas oslobađa zavisnosti od skupe struje, nafte, gasa i lož ulja. Najzdravije je sagorevati prirodno drvo bez dima i štetnih mirisa. Može se koristiti i staro drvo, ostaci paleta i drugo. Dovoljno je jednom naložiti REKORD peć - da bi ste se grejali narednih 6-8 sati, te još jedno loženje za veče i noć, a žeravica ostaje do narednog dana i ne morate ponovo paliti vatru.

Sagorevanje drveta je potpuno, te ostaje malo pepela. Ostatci pepela obezbeđuju ravnomerno sagorevanje i drže žar. Osim toga, pepeo obezbeđuje da dno peći ostane hladno, što povećava brzinu cirkulisanja toplog vazduha. Čišćenje pepela odnosno odvađanje vrši se na 7 do 14 dana. Neophodan kiseonik za sagorevanje drveta REKORD peć stalno uzima odozgo, tako da cug može biti zatvoren.

Peć se može koristiti i kao kamin, kao i za pečenje, kuvanje i centralno grejanje.
Takodje izradjujemo i kolica za drva, zastitne resetke za kamine, i ostalu opremu
za kamine.

NAPOMENA:
Drvo obloženo veštačkim materijalima (farba, lak, smola...) ne sme se stavljati u
vatru. Ako se ovoga pridržavate REKORD peć radiće dugo i pouzdano. Kod prvog
loženja, konzervacija peći obgoreva te se javlja dim.
Neophodno je provetriti prostoriju.Copyright © d.o.o. Rekord